Αίτημα συνάντησης του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΦ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας PDF  | Print |  E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ (ΕΟΦΣΕ)                                      

Μεσογείων 284, 155 62, Χολαργός

Τηλ. 2132040200 / Fax. 2106549591

Website: www.eofse.gr

E-mail:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Αρ. Πρωτ. 54 / 20.6.2013

 Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο και

            Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Σαλμά

 Κοιν:   Πρόεδρο ΕΟΦ, κ. Ι. Τούντα

 

Θέμα: Αίτημα συνάντησης του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΦ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

 

Κύριε Υπουργέ και Αν. Υπουργέ,

Ο ρυθμός επιδείνωσης της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και η δημιουργία μιας επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία πραγματικότητας δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

            Η σημερινή κατάσταση λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι οριακή από πλευράς προσωπικού: μέσα σε ένα 24μηνο σημειώθηκαν 130 αποχωρήσεις από σύνολο 260 υπαλλήλων, άλλες προγραμματισμένες και άλλες βεβιασμένες, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας με τους 130 ενεργούς υπαλλήλους που απέμειναν. Με την αδυναμία αποτελεσματικής ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού σε συνδυασμό με την ανάληψη επιπλέον αρμοδιοτήτων, τα κενά που δημιουργούνται δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθούν με τα μπαλώματα που εφευρίσκονται σήμερα, ούτε με διάφορους διοικητικούς πειραματισμούς της σημερινής ηγεσίας του Οργανισμού. Είναι βέβαιο ότι ο Οργανισμός εισέρχεται πλέον σε περίοδο ουσιαστικής ανεπάρκειας και παρακμής.

            Για όλους εμάς που επί χρόνια προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο για να φτάσουμε τον ΕΟΦ στο σημερινό επίπεδο αξιοπιστίας, με κύρος τόσο στον εθνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, η πρόβλεψη αυτή είναι εξαιρετικά απογοητευτική, γιατί πάντα ο ΕΟΦ ήταν κάτι παραπάνω από «δουλειά», ήταν προσωπική μας υπόθεση και το χρέος μας στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.

            Προς τούτο, σας θέτουμε προς συζήτηση τα κάτωθι επείγοντα θέματα:

Πληροφορίες για συνένωση του ΕΟΦ με άλλους Οργανισμούς και προθέσεις για μετατροπή του νομικού καθεστώτος του Οργανισμού. Διασφάλιση της αξιοπιστίας του ΕΟΦ καθώς και του ρόλου του ως αρμόδιου ρυθμιστικού Οργανισμού με κύριο σκοπό του την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

           Σας ενημερώνουμε ότι τα πάσης φύσεως λειτουργικά έξοδα του ΕΟΦ βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον προϋπολογισμό του και προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλονται και εισπράττονται από τους επιχειρηματικούς φορείς του χώρου στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες του με απόφαση του ΣτΕ, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

               Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

            Γιάννης Μαλέμης                                                                        Χαράλαμπος Κατσούλας

 

Επισκέπτες

We have 3 guests online
RocketTheme Joomla Templates