Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΟΦ PDF  | Print |  E-mail

Αθήνα, 14.06.2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ)

Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΝ ΕΟΦ

 

                                                     ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

          Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ΕΟΦ εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του Οργανισμού. Ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωσή και αναβάθμισή του.

          Ο ΕΟΦ, ένας οικονομικά ανεξάρτητος Δημόσιος Οργανισμός αντί να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με ειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορέσει να έχει την απαραίτητη παρουσία και να ανταποκριθεί στο έργο του και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών, οδηγείται σε μαρασμό και διάλυση.

          Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση συναδέλφου. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ στέκονται αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους των θυγατρικών εταιρειών του ΕΟΦ, δηλαδή στο ΙΦΕΤ και στο ΕΚΑΠΤΥ και στις προσπάθειές τους για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Κάθε εργαζόμενος στον ΕΟΦ και στις θυγατρικές του είναι πολύτιμος και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει την εργασία του.

          Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με οποιαδήποτε φημολογία καλλιεργείται για συνένωση ή συγχώνευση του οργανισμού ή ακόμη και μια πιθανή αλλαγή του νομικού καθεστώτος της λειτουργίας του, τα οποία θα είναι μια προσπάθεια εφαρμογής των επιταγών της Μνημονιακής πολιτικής για τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα.

          Τέτοιου είδους σχέδια είναι αναιτιολόγητα, δεν έχουν κανένα στρατηγικό σχεδιασμό, δεν έχουν υποστεί καμία σχετική μελέτη και είναι πέρα από κάθε λογική προσέγγισης προς τις ευρωπαϊκές πρακτικές για τον έλεγχο των φαρμάκων και άλλων προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, που πρέπει να είναι αυστηρός, μεθοδικός, συστηματικός, διαφανής και Δημόσιου χαρακτήρα.

          Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ θα υπερασπιστούν το Δημόσιο χαρακτήρα και το ρόλο του Οργανισμού και θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσής του.

 

 

Επισκέπτες

We have 13 guests online
RocketTheme Joomla Templates