ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF  | Print |  E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

Μεσογείων 284, 155 62, Χολαργός
Τηλ. 2132040358, 397 / Fax. 2132040474
Website: www.eofse.gr / E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

                                                                                                                                Χολαργός, 14.5.2014

                                                                                                Αρ. πρωτ.: 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκπληξη και απογοήτευση προκαλούν στους εργαζόμενους του ΕΟΦ οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη στο e-Health Forum για εξωτερική ανάθεση σε ιδιώτες (outsourcing) δραστηριοτήτων του ΕΟΦ. Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις που διατύπωσε στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στις 10.4.2014 και γενούν ερωτηματικά.

Οι εργαζόμενοι στη συνάντηση αυτή ανέδειξαν στον Υπουργό την κρισιμότητα της κατάστασης στον Οργανισμό, αποτέλεσμα της σοβαρής υποστελέχωσής του.

Ο Υπουργός έδειξε να αντιλαμβάνεται την άμεση ανάγκη για ενδυνάμωση του Οργανισμού με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.

Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων τα τρία τελευταία χρόνια με δελτία τύπου, συνεντεύξεις και συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία επανειλημμένα έχει τονίσει το πρόβλημα της συνεχούς υποστελέχωσης (από 260 σε 150 άτομα). Οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας αν και δήλωναν δημόσια ότι ο ΕΟΦ συνεχίζει μέχρι σήμερα να προασπίζει τη δημόσια υγεία, στηριζόμενος στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού που διαθέτει εξειδίκευση, εμπειρία και ευσυνειδησία, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την αποδυνάμωση του ΕΟΦ. Αντίστοιχοι Οργανισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στελεχωμένοι με 500-750-300 (Δανία – Σουηδία – Ιρλανδία) άτομα προσωπικό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως και όλοι οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημόσιο χαρακτήρα και λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και το κοινωνικό συμφέρον. Έτσι μόνον ο ΕΟΦ μπορεί να εξασφαλίζει ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά αλλά και να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία.

Θα πρέπει να διευκρινίσει ο Υπουργός γιατί αφού δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, προτίθεται να παραχωρήσει δραστηριότητες του Οργανισμού σε ιδιώτες και με ποια κριτήρια.

Θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες πώς θα εξασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων και των υπόλοιπων προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ όταν η αξιολόγηση και η αδειοδότησή τους θα γίνεται με εξωτερική ανάθεση σε ιδιώτες καθώς στην περίπτωση αυτή θα αποτελούν έρμαια των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και καλούμε τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της σχετικής προκήρυξης που κατατίθεται αυτές τις ημέρες από τη Διοίκηση του ΕΟΦ στο Υπουργείο για την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ.

 

 

 

Επισκέπτες

We have 4 guests online
RocketTheme Joomla Templates