Ανακοινώσεις
Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ PDF  | Print |  E-mail

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΦ, με αφορμή το δελτίο τύπου που ανάρτησε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στις 30/9/2021, σε σχέση με την ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών υπαλλήλων αρμοδιότητας του υπ. Υγείας, δηλώνει πως τάσσεται υπέρ της θέσεως της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για τη στήριξη των επικουρικών υπαλλήλων.

Αντιστοίχως, οι επικουρικοί υπάλληλοι του ΕΟΦ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απέναντι στις οποίες υπήρξαν αντάξιοι των περιστάσεων και πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως εκ τούτου, αιτούμαστε την παραμονή τους στον Οργανισμό απαιτώντας ταυτόχρονα την ολοκλήρωση του Οργανογράμματος το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να αποτυπωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί ο ΕΟΦ αποκλειστικά με μόνιμο προσωπικό.


Εκ του ΔΣ ΕΟΦΣΕ

 
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ PDF  | Print |  E-mail

Ευσύνοπτα, σας παρουσιάζουμε τα ακόλουθα φλέγοντα ζητήματα, που χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης:

1.- Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό του ΕΟΦ σε όλους ανεξαιρέτους τους χώρους εργασίας, καθώς 

  • υφίσταται ελλιπής  τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την ασθένεια COVID 19 στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι  η παρούσα Διοίκηση έκρινε ορθό να παύσει  αιφνίδια την τηλεργασία, χωρίς να γίνει προηγούμενη χωροταξική μελέτη των γραφείων  με συνέπεια να επιστρέψουν όλοι οι υπάλληλοι στις θέσεις τους. 

Έτσι λόγω ελλείψεως χώρων δεν τηρούνται  πλέον οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ τους  (τουλάχιστον 1,5μ) με συνέπεια τον συνωστισμό υπαλλήλων σε μικρής χωρητικότητας γραφεία, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με  τον ελλιπή  φυσικό αερισμό των χώρων να προκαλείται  έτι περαιτέρω κίνδυνος για την υγεία του προσωπικού.

 

  • η ανυπαρξία κλιματισμού  καθ’όλο το θέρος του έτους 2021, ανάγκασε  το προσωπικό να εργαστεί σε συνθήκες που έρχονται σε αντίθεση με την νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας με συνέπεια να αναγκάζονται οι υπάλληλοι πολλές φορές να φέρουν  ίδια μέσα (προσωπικούς ανεμιστήρες, κινητά air-coolers), καθιστώντας ακόμα πιο επισφαλή την κίνησή τους στους χώρους των γραφείων.

 

2.- Πάγιο και διαχρονικό αίτημα παραμένει η πλήρης και ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση της μισθολογικής εξομοίωσης  των εργαζομένων στον  ΕΟΦ  (καταβολή υπερβάλλουσας μείωσης – προσωπική διαφορά) μέσω ψήφισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε  να μην υπάρχουν πλέον υπάλληλοι δύο ταχυτήτων μισθολογικά, κάτι το οποίο αντίκειται στην συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 και 22 Συντάγματος). 

 

3.- Σήμερα, είναι πλέον επιτακτικό από ποτέ, ο  ΕΟΦ  να στελεχωθεί με επαρκές εξειδικευμένο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, αφού ολοκληρωθεί το Οργανόγραμμα - τάχιστα - με τις προβλεπόμενες μόνιμες θέσεις εργασίας, εφάμιλλο αντίστοιχων ευρωπαϊκών προτύπων και να παύσει να καλύπτει τις άμεσες και χρόνιες ανάγκες του με συμβασιούχους (Επικουρικό Προσωπικό, ΣΟΧ, Επιδοτούμενους από προγράμματα ΟΑΕΔ), οι οποίοι λόγω Νομοθεσίας, αποχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συνέπεια ο ΕΟΦ να μην έχει μια επιστημονική και διοικητική συνέπεια και συνέχεια στην εσωτερική του δομή και στο έργο του.

 

 

 
Δελτίο Τύπου | Αρ. Πρωτ. 286 PDF  | Print |  E-mail

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΦ μετά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του για επαναλαμβανόμενες ανοιχτές Συνελεύσεις, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβάλει τα αυτονόητα αιτήματα των Εργαζομένων, στα οποία η Διοίκηση αρνείται να απαντήσει και να δώσει λύσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΦ αποτελεί τη μοναδική αρμόδια Αρχή Φαρμάκου με επιστημονικές, εγκριτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες, συμμετέχει εκπροσωπώντας τη χώρα, μαζί με αντίστοιχες Αρμόδιες Αρχές Φαρμάκων της ΕΕ σε ευρωπαϊκές διαδικασίες αδειοδότησης φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων κατά της COVID-19, την παρακολούθηση των ανεπιθύμητων ενεργειών από το Τμημα της Φαρμακοεπαγρύπνησης και των Κλινικών μελετών για νέα φάρμακα κατά της COVID-19.

Ο ΕΟΦ βρίσκεται για συναπτά έτη αντιμέτωπος με σειρά ζωτικών και άλυτων προβλημάτων τα οποία

παρεμποδίζουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του ενώ παράλληλα δυσχεραίνουν την εκπλήρωση του πρώτιστου σκοπού του που είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η εξασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος στον χώρο των φαρμάκων.

Σε συνέχεια συναντήσεων του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με τη διοίκηση του ΕΟΦ, οι απαντήσεις

εξακολουθούν να παραμένουν μη πειστικές

 

Παρόλα αυτά, οι συνθήκες στους χώρους εργασίας διαρκώς χειροτερεύουν

Επιπρόσθετα, πάγιο και διαχρονικό αίτημα παραμένει η πλήρης και ουσιαστική νομοθετική ρύθμιση

της μισθολογικής εξομοίωσης των εργαζομένων στον Οργανισμό ώστε να πάψουν να υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων, σε έναν Οργανισμό που έχει οικονομική αυτοδυναμία και δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως τον ενισχύει σημαντικά ετησίως. Ωστόσο, μισθολογική εξομοίωση μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί με την πρόβλεψη παροχής κινήτρου απόδοσης το οποίο «δύναται» να δοθεί σε ετήσια βάση.

  • Η ανυπαρξία ψύξης όλο το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να καλούμαστε να εργαστούμε κατά παράβαση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σε θερμοκρασίες πλέον των 30° C καταφεύγοντας σε ίδια μέσα ψύξης (προσωπικοί ανεμιστήρες, κινητά air coolers)καθιστώντας ακόμα πιο επισφαλή την κίνηση μας στους χώρους των γραφείων
  • Η βίαιη διακοπή της τηλεργασίας ως μέτρο στην αντιμετώπισή του COVID-19 χωρίς να διασφαλίζονται πραγματικά σε αρκετούς χώρους εργασίας τόσο η απαραίτητη απόστασή των τουλάχιστον 1,5 όσο και ο απαραίτητος φυσικός αερισμός των χώρων.

Αυτή τη στιγμή παραμένει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΑΒΕΒΑΙΟ αν θα πάρουν οι εργαζόμενοι το κίνητρο απόδοσης και παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος και υπάρχει υπέρβαση πλεονάσματος.

 

Παράλληλα, τονίζουμε ότι ο ΕΟΦ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ορυμαγδό των σύγχρονων προκλήσεων και να είναι παρών στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό χωρίς να ολοκληρωθεί άμεσα το Οργανόγραμμα ανάπτυξης του Οργανισμού- που παραμένει χρόνια τώρα ευχολόγιο- και χωρίς να ενισχυθεί αποκλειστικά με μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό. Αντιθέτως, καλύπτει τις ανάγκες του με συμβασιούχους (Επικουρικό Προσωπικό, ΣΟΧ, Επιδοτούμενους από προγράμματα ΟΑΕΔ) με αποτέλεσμα να κρατά σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους και ο Οργανισμός να επενδύει σε εκπαιδευμένο δυναμικό που χάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Διερωτώμεθα, πως είναι εφικτή η ανάπτυξη και λειτουργία καθώς και η ουσιαστική άσκηση του ρυθμιστικού και Ελεγκτικού ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων όταν αδυνατεί να προωθήσει κατ' ελάχιστον νόμιμα και δίκαια αιτήματα υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι απαξιώνεται ο ίδιος ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η ίδια η φύση του Οργανισμού και κατ' επέκταση η εργασία μας.

 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην παραδοσιακή αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Απαιτούμε τάχιστα την άμεση και οριστική διευθέτηση του Οργανογράμματος με την αποτύπωση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας που καλύπτονται από πάσης φύσεως προσωπικό, της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, την άμεση χορήγηση του κινήτρου απόδοσης στους εργαζόμενους, την πλήρη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων όπως ήδη έχει νομοθετικά διευθετηθεί για άλλους φορείς και της διασφάλισης των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους.

 
Πρόγραμμα Ημερίδας - Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 PDF  | Print |  E-mail

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΟΦ

Υπουργείο Υγείας, Αίθουσα Τελετών Κεντρικής Υπηρεσίας Αριστοτέλους 17, Αθήνα

4 Νοεμβρίου 2017

 

 

 

08:30-09:00 ΥΠΟΔΟΧΗ – ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

09.00-10:00 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

 

 

 

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΦ, Χ. Κατσούλα Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων

Ομιλία της Προέδρου του ΕΟΦ, Αικατερίνης Αντωνίου

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ


10:00 – 10:30 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συντονίστρια: Ε. Προύντζου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ Θα προλογίσει η Αν. Διευθύντρια, Μ. Περπιράκη

Ομιλήτρια: Α. Νεοκοσμίδη, Αναπλ. Προϊσταμένη τμήματος Γραμματείας και Διοικητικού Ελέγχου ΔΔΥΕΠ: Going Digital”

Ομιλήτρια: Θ. Κουστένη, Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων
“Η Τιμολόγηση των Φαρμακευτικών Προϊόντων στον ΕΟΦ”

Ερωτήσεις - Συζήτηση

 

 

10:30 – 11:00 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Συντονίστρια: Μ. Νιάρχου, Αναπλ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ
Ομιλητές : Θ. Κουκουβάνης, Προϊστάμενος τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης & Λειτουργίας του Κέντρου Η/Υ

Β. Καραγεωργίου, Αναπλ. Προϊστάμενος τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης Πληροφορικών Συστημάτων
“Οδικός Χάρτης Ηλεκτρονικοποίησης Διαδικασιών ΕΟΦ & Δράσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”

Ερωτήσεις - Συζήτηση

 

11:00 – 11:45 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συντονίστρια: Σ. ΔρούσκαΓ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ

 

Θα προλογίσει η Αν. Διευθύντρια, Μ. Ορφανού

 

Ομιλήτρια: Α. ΡομποτήΠροϊσταμένη τμήματος Βιολογικών προϊόντων

 

“Από την έρευνα στη θεραπευτική εφαρμογή : οι προκλήσεις για τη ρυθμιστική αρχή”

 

Ομιλήτρια: Β. ΣαφράΑν. Προϊσταμένη τμήματος Αξιολόγησης Υγειονομικού Υλικού

Νέος Κανονισμός Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων: Η πρόκληση της Εθνικής Υλοποίησης

Ομιλήτρια: Α. ΒούλγαρηΑν. Προϊσταμένη τμήματος Αξιολόγησης Λοιπών Προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ 

“Συμπληρώματα Διατροφής – Η σύγχρονη πραγματικότητα”

Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

12:00 - 13:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ

 

2ος ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ

 

13:00 - 13:30 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Συντονιστής: Α. Νιάρχος, Ταμίας Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ
Θα προλογίσει ο Διευθυντής, Β. Βιολάκης

Ομιλητής: Γ. Βολικάκης, Αν. Προϊστάμενος Βιολογικού και Τοξικολογικού Εργαστηρίου 

“Ψευδεπίγραφα Φάρμακα: εργαστηριακός έλεγχος & προοπτικές” Σ. Γαζή, Προϊσταμένη Μικροβιολογικού Εργαστηρίου

Ομιλητές: Β. Μπίρτσας, Μικροβιολογικό Εργαστήριο

“Μικροβιολογικός έλεγχος ποιότητας σε γενόσημα φάρμακα”

Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

13:30 - 14:15 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Συντονιστής: Χ. Κατσούλας, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ
Θα προλογίσει η Διευθύντρια, Π. Γκούρα και ο Αναπλ. Προϊστάμενος τμήματος Επιθεώρησης, Δ. Δήμας

Ομιλήτριες: Σ. Σταμάτη, Προϊσταμένη τμήματος Ελέγχου Κυκλοφορίας
Ε. Θωμαΐδου, Προϊσταμένη Παρακολούθησης Κατανάλωσης και Επάρκειας Προϊόντων “Έλεγχος αγοράς και πρόσβαση στο φάρμακο”

Ερωτήσεις Συζήτηση

 

 

14:15 - 14:45 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ

Συντονίστρια: Δ. Σκυβάλου, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ Θα προλογίσει η Αν. Διευθύντρια, Ε.Φούζα

Ομιλητής: Σ. Ταραζής, Αν. Προϊστάμενος τμήματος Ερευνών Κλινικές Μελέτες: Χθες Σήμερα - Αύριο”

Ομιλήτρια: Α. Κάπου, Αν. Προϊσταμένη τμήματος Ανεπιθύμητων Ενεργειών “Φαρμακοεπαγρύπνηση Υλικοεπαγρύπνηση: Νεότερα δεδομένα”

Ερωτήσεις Συζήτηση

 

 

14:45 - 15:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

 

15:15 - 16:30 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές του ΕΟΦ

Συντονισμός: Σ. Δρούσκα & Ε. Προύντζου

Αικατερίνη Αντωνίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΦ, Αναπλ. Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιωάννης Τούντας, Πρώην Πρόεδρος ΕΟΦ, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ

Δημήτριος Λιντζέρης, Πρώην Πρόεδρος ΕΟΦ, Πρώην Βουλευτής, Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Δήμητρα Παταργιά, Πρώην Αντιπρόεδρος ΕΟΦ, Φαρμακοποιός, Πρώην Διευθύντρια ΕΟΦ

Χαράλαμπος Κατσούλας, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ, Δρ. Βιολόγος, Τμήμα Επιθεώρησης / ΕΠΚΠ

Σταύρος Θεοδωράκης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ (Επιτροπή Επιστημονικών Θεμάτων/ ΕΟΦ), Φαρμακοποιός MSc, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Chiesi Hellas

Βασίλης Πενταφράγκας, Εκπρόσωπος ΠΕΦ, Φαρμακοποιός

 

 
Δελτίο Τύπου - Ημερίδα: Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοnrικές ΕΟΦ - 04/11/2017 PDF  | Print |  E-mail

Δελτιο Τύπου

Ημερίδα: Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοnrικές ΕΟΦ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2017

 

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΦ διοργανώνει την Ημερίδα : Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές ΕΟΦ στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρες  9:00πμ έως 17:00μμ. Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΦ θα παρουσιάσουν κάποιες από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθημερινά στην άσκηση των καθηκόντων τους στα πλαίσια του αναβαθμισμένου ρόλου του Οργανισμού ως θεματοφύλακα της  ημόσιας Υγείας και ως μοχλού εφαρμογής της υλοποίησης της εθνικής πολιτικής φαρμάκου αλλά και των υπολοίπων προ'ίόντων και υπηρεσιών αρμοδιότητας του ΕΟΦ. 

 

 
Ημερίδα Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 PDF  | Print |  E-mail

Prosklisi Imeridas Syllogou Ergazomenwn EOF

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7

Επισκέπτες

We have 2 guests online
RocketTheme Joomla Templates