Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου Κατάληψης 6102011 PDF  | Print |  E-mail

Αθήνα  6.10.2011

Μετά από πολυάριθμες αλλά ατυχείς απόπειρες συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό όχι μόνο την ανάδειξη των εργασιακών μας θεμάτων αλλά, κυρίως, την ανάδειξη του ρόλου του ΕΟΦ ως πολύτιμου εργαλείου για το δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την ανάπτυξη στο χώρο του φαρμάκου, είμαστε πια πεπεισμένοι ότι οι εξαγγελλόμενοι από την κυβέρνηση στόχοι είναι προσχηματικοί.

Οι διαρκείς επαναλήψεις των γνωστών πια, προκλητικά μονομερών μέτρων κατά των μισθωτών έφτασαν πλέον στο αποκορύφωμα. Μαζί με τα υπόλοιπα υποζύγια της χώρας αυτής, οι εργαζόμενοι στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ) εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στην εργασιακή, κοινωνική και οικονομική απαξίωση και στην κατάλυση κάθε είδους αξιοπρέπειας που μάς επιβάλλεται μέσω:

  • Της ήδη δρομολογημένης - αν και άκριτης και κενής περιεχομένου- συγχώνευσης του ΕΟΦ με τον ΕΦΕΤ
  • Της συνεχούς αποδυνάμωσης του Οργανισμού και του ρόλου του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας
  • Της εργασιακής εφεδρείας (βλέπε απόλυσης) και ταυτόχρονης κατάργησης των οργανικών θέσεων
  • Της περαιτέρω μείωσης των αποδοχών μας με το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο

Για τους λόγους αυτούς και έχοντας πλήρη συνείδηση της αποστολής του ΕΟΦ στην προάσπιση της υγείας των πολιτών, η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στις 6.10.2011 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του κτιρίου του ΕΟΦ, ως έσχατη κίνηση αντίδρασης στη δρομολογημένη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ PDF  | Print |  E-mail
Normal 0

Αθήνα, 20.9.2011

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ)

Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ΕΟΦ δηλώνει την αγανάκτησή της και καταδικάζει το επαχθές και αντεργατικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ουσιαστικά ΑΠΟΛΥΣΗΣ συναδέλφων από την εργασία τους.

Μέσα στον ΕΟΦ δεν θα δεχθούμε καμία εργασιακή εφεδρεία είτε απόλυση ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Ιδιαίτερα μάλιστα με την σημερινή μείωση του προσωπικού κατά 30% σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κίνδυνο βασικές δράσεις του ΕΟΦ.

 

Δηλώνουμε απόλυτα αντίθετοι και στην εξαγγελία του μέτρου αυτού για όλους τους συναδέλφους των θυγατρικών εταιρειών του ΕΟΦ, δηλαδή στο ΙΦΕΤ και στο ΕΚΕΒΥΛ και είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειές τους. Κάθε εργαζόμενος στον ΕΟΦ και στις θυγατρικές του είναι πολύτιμος και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει την εργασία του για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

 

 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΟΦ - ΕΦΕΤ PDF  | Print |  E-mail
Normal 0

Αθήνα, 20.9.2011

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ)

Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΟΦ-ΕΦΕΤ

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ΕΟΦ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην αναιτιολόγητη συνένωση του ΕΟΦ με τον ΕΦΕΤ, πέραν κάθε λογικής προσέγγισης προς τις ευρωπαϊκές πρακτικές για τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων. Η μεθοδολογία της συνένωσης χωρίς κάποια λογική βάση και μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του έργου και των δύο αυτών σημαντικών Οργανισμών.

Η συγκεκριμένη συνένωση ουσιαστικά εξυπηρετεί επικοινωνιακούς και μόνο σκοπούς του Υπουργού Υγείας, ικανοποιεί ενδεχομένως κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες του προέδρου του ΕΦΕΤ, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μην προχωρήσουν στην άκριτη και χωρίς ουσιαστικό όφελος συνένωση.

 

 
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ PDF  | Print |  E-mail
Normal 0

Αθήνα, 20.9.2011

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ)

Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ

 

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του ΕΟΦ καταδικάζει την εξοντωτική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Με την εφαρμογή των πρόσφατων εξαγγελθέντων μέτρων όχι μόνο δεν θα διασωθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά θα εξοντωθούν κυριολεκτικά οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο Εργαζόμενος στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στον ΕΟΦ δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια δεδομένου ότι έχει ήδη υποστεί μισθολογική μείωση περίπου 40% από πέρσι (μείωση 20% των επιδομάτων και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού). Παρόλες τις ανελέητες θυσίες στις οποίες έχουμε υποβληθεί, κατά κύριο λόγο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στη δημοσιονομική βελτίωση.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να κυνηγήσει επιτέλους την πραγματική και αποτελεσματική φοροδιαφυγή και να μην οδηγήσει σε όλη την ελληνική κοινωνία στην βαθιά ύφεση και απόλυτη εξαθλίωση.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις ισοπεδωτικές οριζόντιες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον ΕΟΦ, καθόσον θέτει σε επιπλέον κίνδυνο κάθε δυνατότητα αύξησης των εσόδων που προκύπτουν από τις εγκριτικές και ελεγκτικές δραστηριότητες του ΕΟΦ

 
Νομιμοποίηση παροχής εργασίας στο ΕΟΦ από μη υπαλλήλους ΕΟΦ PDF  | Print |  E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

Μεσογείων 284, 155 62, Χολαργός

Τηλ. 2106507200 / Fax. 2106537591

Website : www.eofse.gr

 E-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                                                                  Αρ. πρωτ. 59/25-6-2010

 

Προς

Πρόεδρο ΔΣ/ΕΟΦ

Αντιπρόεδρο Α ΔΣ/ΕΟΦ

κο Βασιλάκη

 

Κοινοποίηση

Γ.Γ. ΥΥΚΑ κο Α. Δημόπουλο

Μέλη Συλλόγου ΕΟΦΣΕ

 

Θέμα:  Νομιμοποίηση παροχής εργασίας στον ΕΟΦ από μη υπαλλήλους ΕΟΦ

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρία Αντιπρόεδρε,

 Στην από 9-6-2010 επιστολή μας, με αφορμή την επιχειρούμενη από τη Διοίκηση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΟΦ μέσω των θυγατρικών του, εκφράσαμε τη συμφωνία μας σχετικά με την αναγκαιότητα της ενέργειας αυτής, τονίζοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο και με την τήρηση όσων προβλέπονται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τη σχετική νομοθεσία, ούτως ώστε η θέση και οι αρμοδιότητες κάθε εισερχόμενου υπαλλήλου να είναι σαφώς περιγεγραμμένες και απόλυτα κατοχυρωμένες ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του.

Σας αναφέραμε επίσης ότι, επειδή στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει «καταλήψεις» θέσεων από τοποθετήσεις υπαλλήλων άλλων φορέων που έγιναν με μικρές ή μεγάλες «παρατυπίες» που όχι μόνο δυσκόλεψαν το έργο συναδέλφων αλλά και έθεσαν σε κίνδυνο το κύρος και την αξιοπιστία του ΕΟΦ, είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς, δύο εβδομάδες μετά, διαπιστώνουμε ότι το καθεστώς «προφορικών» μετακινήσεων και τοποθετήσεων υπαλλήλων προερχόμενων από άλλους φορείς (ΙΦΕΤ, ΚΕΕΛΠΝΟ) όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και ενισχύεται : ανάθεση ευαίσθητων θέσεων και καθηκόντων που σχετίζονται με τη διαχείριση απόρρητων θεμάτων (γραμματεία σημαντικών επιτροπών, στοιχεία καταναλώσεων, στοιχεία αδειών κυκλοφορίας, γραμματεία αντιπροέδρου, κ.λπ.) και πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ στους συγκεκριμένους - νομικά μη κατοχυρωμένους για τον ΕΟΦ - υπαλλήλους σύμφωνα με το Δ.Υ. κώδικα, η ύπαρξη των οποίων εντός της υπηρεσίας νομιμοποιείται - τουλάχιστον για την ώρα - με την ιδιότητα του επισκέπτη και μόνο!!!

Δεδομένου ότι πρωταρχικό μέλημα τόσο της Διοίκησης του ΕΟΦ -όπως και κάθε διοίκησης κάθε φορέα- όσο και των υπαλλήλων του είναι η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του Οργανισμού, ζητάμε την ά μ ε σ η  αποκατάσταση της νομιμότητας με τις όποιες διοικητικές πράξεις είναι απαραίτητες και ταχείες και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

 Επιπλέον καλούμε τα μέλη μας, υπαλλήλους του ΕΟΦ, να μην συναλλάσσονται υπηρεσιακά με τους εργαζόμενους αυτούς, ούτε να παραδίδουν υπηρεσιακά στοιχεία, καθόσον υπάρχει ενδεχόμενο παράβασης του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με πειθαρχικές συνέπειες.

 Σημειώνουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ με τους εργαζόμενους που έχουν προσέλθει στον ΕΟΦ κατόπιν εντολής των εργοδοτών τους, διότι ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», και πιστεύουμε ότι η νομιμοποίηση που ζητούμε αποσκοπεί επιπλέον και στη δική τους εργασιακή προστασία. Με τη νομιμοποίησή τους και την ένταξή τους στο διοικητικό ιστό του ΕΟΦ, είμαστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί η σημερινή αταξία και παρανομία.

 Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από τους συγκεκριμένους συναδέλφους να μην προσέρχονται πλέον στον ΕΟΦ προς εργασία εφόσον δεν νομιμοποιηθούν προς τούτο.

 Ως συνειδητοί πολίτες, ενδιαφερόμενοι για τον ΕΟΦ και ως έχοντες έννομο συμφέρον (Απόφαση ΣτΕ σχετική), οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και λυπούμεθα που και η νέα Διοίκηση δεν δείχνει ιδιaίτερο ζήλο προς τούτο.

 

                                                                                                         Το ΔΣ του Συλλόγου

 
Νομιμοποίηση παροχής εργασίας στο ΕΟΦ από μη υπαλλήλους ΕΟΦ PDF  | Print |  E-mail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

Μεσογείων 284, 155 62, Χολαργός

Τηλ. 2106507200 / Fax. 2106537591

Website : www.eofse.gr

 E-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it                                                                  Αρ. πρωτ. 59/25-6-2010

 

Προς

Πρόεδρο ΔΣ/ΕΟΦ

Αντιπρόεδρο Α ΔΣ/ΕΟΦ

κο Βασιλάκη

 

Κοινοποίηση

Γ.Γ. ΥΥΚΑ κο Α. Δημόπουλο

Μέλη Συλλόγου ΕΟΦΣΕ

 

Θέμα:  Νομιμοποίηση παροχής εργασίας στον ΕΟΦ από μη υπαλλήλους ΕΟΦ

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρία Αντιπρόεδρε,

 Στην από 9-6-2010 επιστολή μας, με αφορμή την επιχειρούμενη από τη Διοίκηση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΟΦ μέσω των θυγατρικών του, εκφράσαμε τη συμφωνία μας σχετικά με την αναγκαιότητα της ενέργειας αυτής, τονίζοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο και με την τήρηση όσων προβλέπονται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τη σχετική νομοθεσία, ούτως ώστε η θέση και οι αρμοδιότητες κάθε εισερχόμενου υπαλλήλου να είναι σαφώς περιγεγραμμένες και απόλυτα κατοχυρωμένες ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του.

Σας αναφέραμε επίσης ότι, επειδή στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει «καταλήψεις» θέσεων από τοποθετήσεις υπαλλήλων άλλων φορέων που έγιναν με μικρές ή μεγάλες «παρατυπίες» που όχι μόνο δυσκόλεψαν το έργο συναδέλφων αλλά και έθεσαν σε κίνδυνο το κύρος και την αξιοπιστία του ΕΟΦ, είμαστε αποφασισμένοι να μην αποδεχτούμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς, δύο εβδομάδες μετά, διαπιστώνουμε ότι το καθεστώς «προφορικών» μετακινήσεων και τοποθετήσεων υπαλλήλων προερχόμενων από άλλους φορείς (ΙΦΕΤ, ΚΕΕΛΠΝΟ) όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και ενισχύεται : ανάθεση ευαίσθητων θέσεων και καθηκόντων που σχετίζονται με τη διαχείριση απόρρητων θεμάτων (γραμματεία σημαντικών επιτροπών, στοιχεία καταναλώσεων, στοιχεία αδειών κυκλοφορίας, γραμματεία αντιπροέδρου, κ.λπ.) και πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ στους συγκεκριμένους - νομικά μη κατοχυρωμένους για τον ΕΟΦ - υπαλλήλους σύμφωνα με το Δ.Υ. κώδικα, η ύπαρξη των οποίων εντός της υπηρεσίας νομιμοποιείται - τουλάχιστον για την ώρα - με την ιδιότητα του επισκέπτη και μόνο!!!

Δεδομένου ότι πρωταρχικό μέλημα τόσο της Διοίκησης του ΕΟΦ -όπως και κάθε διοίκησης κάθε φορέα- όσο και των υπαλλήλων του είναι η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του Οργανισμού, ζητάμε την ά μ ε σ η  αποκατάσταση της νομιμότητας με τις όποιες διοικητικές πράξεις είναι απαραίτητες και ταχείες και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

 Επιπλέον καλούμε τα μέλη μας, υπαλλήλους του ΕΟΦ, να μην συναλλάσσονται υπηρεσιακά με τους εργαζόμενους αυτούς, ούτε να παραδίδουν υπηρεσιακά στοιχεία, καθόσον υπάρχει ενδεχόμενο παράβασης του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με πειθαρχικές συνέπειες.

 Σημειώνουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ με τους εργαζόμενους που έχουν προσέλθει στον ΕΟΦ κατόπιν εντολής των εργοδοτών τους, διότι ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», και πιστεύουμε ότι η νομιμοποίηση που ζητούμε αποσκοπεί επιπλέον και στη δική τους εργασιακή προστασία. Με τη νομιμοποίησή τους και την ένταξή τους στο διοικητικό ιστό του ΕΟΦ, είμαστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί η σημερινή αταξία και παρανομία.

 Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από τους συγκεκριμένους συναδέλφους να μην προσέρχονται πλέον στον ΕΟΦ προς εργασία εφόσον δεν νομιμοποιηθούν προς τούτο.

 Ως συνειδητοί πολίτες, ενδιαφερόμενοι για τον ΕΟΦ και ως έχοντες έννομο συμφέρον (Απόφαση ΣτΕ σχετική), οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και λυπούμεθα που και η νέα Διοίκηση δεν δείχνει ιδιaίτερο ζήλο προς τούτο.

 

                                                                                                         Το ΔΣ του Συλλόγου

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 4 of 6

Επισκέπτες

We have 7 guests online
RocketTheme Joomla Templates