Επιστημονικά
PDF  | Print |  E-mail

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ

Το σύμπλεγμα των Βιταμινών Β μειώνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου σε ποσοστό μέχρι και 30%. Η λήψη μεγάλων δόσεων των βιταμινών Β6, Β12 και του φυλλικού οξέος μειώνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου σε ποσοστό μέχρι και 30% μέσα μια διετία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Με τον τρόπο αυτό επιβραδύνεται σημαντικά η εμφάνιση άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ.

Read more...
 
PDF  | Print |  E-mail

 

Λιναρόσπορος εναντίον καρκίνου του μαστού

Την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο του μαστού σε μεγαλύτερες ηλικίες περιορίζει σημαντικά η συχνή κατανάλωση λιναρόσπορου. Σύμφωνα με γερμανούς ειδικούς μάλιστα, η προστατευτική του δράση φτάνει το 40%.

Πρόληψη μέσω της διατροφής

Ως γνωστόν, τροφές όπως οι σπόροι, το σιτάρι και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα ή γνωστά και ως «διατροφικά οιστρογόνα». Από αυτά, πιο σημαντικά θεωρούνται οι λιγνάνες καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν έντονη αντικαρκινική δράση, σκοτώνοντας καρκινικά κύτταρα και αποτρέποντας τη δημιουργία δευτερευόντων όγκων μέσα από την παρεμπόδιση της ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων.

Read more...
 
PDF  | Print |  E-mail

Βιολογικοί Μηχανισμοί του Στρες

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την επίδραση του πάνω σας.

Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που πραγματοποιεί εκατομμύρια διεργασίες  ταυτόχρονα, χωρίς εμείς να σκεφτόμαστε ή να δίνουμε εντολή για να συμβούν.

Η κόρη των ματιών μας διαστέλλεται και συστέλλεται ανάλογα με την ένταση του φωτός στο περιβάλλον, η καρδιά μας χτυπάει με έναν ρυθμό που προσαρμόζεται στις ανάγκες των οργάνων για αίμα, τα έντερα μας και στο στομάχι μας κινούνται για να προωθήσουν την τροφή, ορμόνες εκκρίνονται όταν πρέπει και όσο πρέπει ενώ εκατομμύρια χημικές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα, χωρίς εμείς να έχουμε κάποια ενεργή συμμετοχή σε αυτές τις διαδικασίες.

Read more...
 


Επισκέπτες

We have 2 guests online
RocketTheme Joomla Templates